handigereistips.nl

Alles over reizen!

Verschillende routes op de mount Kilimanjaro

3 min read

Als je besluit om de Mount Kilimanjaro te beklimmen, is het natuurlijk wel belangrijk dat je weet welke routes er zijn. Om hier een duidelijk overzicht in te verschaffen, zullen we hieronder een aantal routes uitlichten die belangrijk zijn om de juiste keuze te maken. Hierbij is het namelijk belangrijk dat je goed kijkt wat jouw persoonlijke wensen zijn en op basis daarvan is het de bedoeling om de juiste route uit te kiezen.

De meest populaire route: Marangu

Als je op zoek bent naar de meest populaire route, dan is het aan te raden om te kiezen voor de Marangu route, in volksmond noemt men dit ook wel de Coca-Cola route. Normaliter moet je in tenten langs de routes slapen, maar bij het beklimmen van deze route kun je overnachten in hutten wat het een stuk gemoedelijker maakt. De duur van deze route is in totaal vijf dagen wat ongeveer een dag minder is dan het gemiddelde. Als je puur kijkt naar de complexiteit van de routes, is de Marangu wel het makkelijkste om mee te beginnen. Echter, blijkt dat veel mensen het verkeerd inschatten en de snelle stijging in hoogte niet aankunnen waardoor ze geneigd om af te haken. Daarom is het altijd goed om hier rekening mee te houden als je besluit om deze prachtige route te lopen.

De meest complexe route: Umbwe 

Als je een ervaren klimmer bent en op zoek bent naar de meest complexe route, dan is het aan te raden om te kiezen voor de Umbwe route. Deze route is namelijk het minst populair, maar dit komt vanwege haar steile route. Mocht je dus van een uitdaging houden, dan is het zeker aan te raden om voor deze route te kiezen. De duur van deze route is afhankelijk van jouw persoonlijke wensen en duurt tussen de zes en zeven dagen. Het is altijd goed om hier rekening mee te houden als je besluit om deze geweldige route te beklimmen.

De langste route: Northern circuit 

De Northern circuit wordt gezien als de langste route en is ook net nieuw. Het heeft namelijk de langste afstand en neemt hierdoor ook het meeste tijd in beslag. De lange periode heeft als voordeel dat je snel kunt acclimatiseren aan verschillende omgevingen en dat is natuurlijk erg fijn, want dit vergroot de slagingskans. Deze route duurt in totaliteit negen dagen en is daarmee de langste route. Als je de berg wilt beklimmen om te genieten van de prachtige omgevingen, dan is de Northern circuit route bij uitstek de juiste keuze. 

Weet jij niet welke berg het beste is en wil je hulp?

Als jij hulp wilt bij het beklimmen van de mount Kilimanjaro, dan is het aan te raden om contact op te nemen met een specialist op het gebied van bergbeklimmen in Tanzania. Hierbij weet je zeker dat je de juiste keuze maakt en dat is natuurlijk wel zo prettig. Hierbij is het goed om altijd te vermelden wat jouw persoonlijke wensen zijn en welke ervaring je hebt met het beklimmen van bergen. Dit is goed om te vermelden om te voorkomen dat je moet afhaken gedurende een tocht.