handigereistips.nl

Alles over reizen!

5 top vakantiebestemmingen in eigen land

2 min read
vakantie in Nederland

Heb je even niet zoveel geld voor vakantie? Of wil je je vakantietijd optimaal benutten en daarom niet ver reizen? Wat je motivatie ook is, een vakantie in Nederland kan net zo’n leuke ervaring zijn als één in het buitenland. Ook al is Nederland klein, er zijn bestemmingen die erg van elkaar verschillen. Daarom is er voor ieder wat wils. 

1. Maastricht

Oké, vanuit het noorden van het land is dit best ver reizen en bijna hetzelfde als reizen naar het buitenland. Met de trein ben je er echter zo en als je er niet uit de buurt komt lijkt het net of je in het buitenland bent. Maastricht heeft namelijk een bourgondische uitstraling. Verder is het een heerlijke stad om een terrasje in te pakken.

2. Groningen

Aan ongeveer de andere kant van het land ligt Groningen. De treinverbinding hiernaartoe is hier niet altijd heel snel, maar er zijn andere vervoersmiddelen. Anders is het de moeite nog steeds waard, want wat een gezellige studentenstad is dit! Het barst er van de leuke kroegjes, restaurants en (vintage)winkels. Wil je iets zien van de stad? Dan kun je een bootje huren. Voor de cultuurliefhebbers is er het Groninger museum.

3. Amsterdam

Dit is de derde en laatste stad van dit lijstje. Want hoe kunnen we onze hoofdstad vergeten? Daar is letterlijk altijd iets te doen: allerlei festivals, er zijn honderden restaurants die je kunt uitproberen en de grachten om te bevaren. Om een vaartochtje door een stad te maken, hoef je niet naar Venetië. Een elektrische boot huren in Amsterdam is dan ook nog eens een hele leuke en vrij milieuvriendelijke manier om dit te doen. Dit is onder andere mogelijk bij Canal Motorboats.

4. Drenthe

Voor de natuurliefhebbers die liever wat rust willen, staat Drenthe in deze lijst. Dit is niet de meest voor-de-hand-liggende plaats om te bezoeken in ons land. Qua inwoners is het de twee na kleinste provincie als we kijken naar inwoners. Daarom hoor je er misschien ook nooit zoveel over. Daardoor kun je er wel prachtige rustige landschappen bewonderen, en hunebedden!

5. Scheveningen

Scheveningen is een van de gezelligste badplaatsen in Nederland, met talloze strandtenten, cafés, restaurants en de Pier. Op de Pier kun je niet alleen winkelen, maar ook vanuit een reuzenrad de kust en Den Haag bekijken. Voor de meer durfals is er ook een mogelijkheid om te bungeejumpen. Afhankelijk van het weer kun je zwemmen en zonnen of uitwaaien op het strand.