handigereistips.nl

Alles over reizen!

Op reis met de camper? 7 handige tips voor beginners

2 min read
camper vakantie

Reizen met een camper is een ontzettend leuke en spannende manier van reizen. Je moet gewoon veel tijdens je camperreis laten gebeuren, maar je kan ook alvast wat inspiratie op doen om de reis op een goede manier te beginnen. De beste 7 camper tips om je reis met een camper. Bekijk de mogelijkheden van camperverhuur op Oortgiese-campers.nl om je avontuur zo aangenaam mogelijk te maken als je geen eigen camper hebt. 

1. Niet teveel plannen

Je doet er verstandig aan om de route uit te stippelen en de tijd en hoeveelheid kilometers te berekenen. Doe de planning globaal zodat er altijd ruimte is voor flexibiliteit en onverwachte dingen. 

2. Samenwerken

Als je in een camper rijdt dan kan dat veel stress met zich meebrengen en best intimiderend zijn. Werk als team samen, want alleen zie je veel minder. Gewoon even als je achteruit rijdt, je medepassagier uit laten stappen en mee laten kijken. 

3. Neem genoeg te eten mee

Wat je nodig hebt tijdens je reis is genoeg eten en drinken. Ideaal als je trek hebt en je niet al te veel geld wilt uitgeven. Een camper heeft altijd genoeg ruimte om je voorraad eten en drinken in te verwerken.

4. Je avontuur begint vanaf de voordeur

De leukste dingen zie je tijdens je reis onderweg. Zo kun je met snelwegen snel overal komen, maar wat te denken van de kleine weggetjes? Kijk goed om je heen en zorg dat je juist ook de minder bekende wegen bezoekt.

5. Overnacht op unieke plekken

Er zijn heel veel leuke manieren om te overnachten. Denk aan bij mensen in de achtertuin, bij lokale ondernemers, midden in de natuur of kamperen bij een boer. Als je van tevoren goed onderzoek doet, dan kun je overnachten op de meest unieke plekken en dat maakt je reis een stuk spannender.

6. Het opbergen van losliggende spullen

Je zult van alles tegenkomen tijdens je reis met een camper. Hobbels, stoplichten enz. Zorg er daarom voor dat je losliggende spullen in de camper goed in de kastjes opbergt en dat de kastjes tijdens het rijden goed dicht zitten.

7. Het meebrengen van fietsen

Ontdek je camperreis met een fiets. Wil je snel even van je standplaats af om een bezienswaardigheid te bezoeken, dan kun je dat het beste doen met een fiets. Je hoeft je camper niet te gebruiken en vervolgens weer op zoek naar een andere standplaats.