handigereistips.nl

Alles over reizen!

Parkeren Scheveningen, waar doe je dat?

3 min read

Scheveningen is de populairste badplaats van Nederland en dat is zeker niet voor niets het geval. Dit zorgt er helaas wel voor dat parkeren Scheveningen soms lastig is. Als je spontaan besluit om naar Scheveningen te gaan, is het vervelend als je lang naar een parkeerplek moet zoeken. Om irritaties te voorkomen, kun je je dus het best vooraf al even in de parkeermogelijkheden verdiepen. 

Ben jij benieuwd waar je kunt parkeren Scheveningen? Dan benoemen we in dit artikel een aantal mogelijkheden. Zo weet je precies wat de parkeermogelijkheden zijn en voorkom je irritaties.

Vroeg vertrekken is altijd verstandig

Als je vroeg vertrekt is parkeren Scheveningen vaak het makkelijkst. Bovendien vermijd je op deze manier ook de files. Vooral als je een flinke afstand aflegt om Scheveningen te bezoeken is het aan te raden om vroeg te vertrekken. Als de weersvoorspellingen erg zonnig zijn, dan zal het op Scheveningen namelijk al snel druk zijn. Als je vroeg vertrekt zijn er vaak echter nog wel voldoende parkeerplaatsen vrij.

Opties betaald parkeren Scheveningen

Er waren even plannen om de tarieven voor parkeren Scheveningen te verhogen naar 10 euro per uur. Gelukkig was de meerderheid van de Haagse gemeenteraad tegen deze plannen. Dit betekent dat je deze zomer geen enorme bedragen hoeft te betalen als je in Scheveningen wilt parkeren als strandbezoeker. Er zijn in Scheveningen veel parkeergarages. Ga vooraf goed na welke parkeergarages er zijn en wat de afstanden tot de boulevard en het strand zijn. Als je dit vooraf opzoekt, weet je in ieder geval waar je moet zijn. Onthoud ook goed waar je je auto geparkeerd hebt.

Gratis parkeren in Scheveningen bij een hotel

Als je een hotel boekt in Scheveningen kun je je auto gratis kwijt op de parkeerplaats van het hotel. Je betaalt dan nog wel de kosten voor je hotelovernachting, maar geen uurtarief voor het parkeren. Als je in een hotel overnacht heb je ook alle tijd om je te vermaken op Scheveningen. Er valt namelijk ontzettend veel te beleven in deze badplaats. Aan de boulevard vind je veel leuke winkels en eettenten. Op het strand kun je heerlijk in de zon liggen. Ook een bezoek aan de pier is aan te raden. Daar vind je onder andere een reuzenrad, bioscoop en een casino. Een weekendje in een hotel in Scheveningen is dus helemaal geen gek idee!

Online een parkeerplaats reserveren

Heb je niet de mogelijkheid om vroeg naar Scheveningen te vertrekken en boek je liever geen hotel? Dan kan parkeren Scheveningen op een hete zomerdag lastiger worden. In dat geval raden we je aan om vooraf een parkeerplek te reserveren. Dit doe je eenvoudig online. Als je vooraf een parkeerplek reserveert, hoef jij je over het parkeren geen enkele zorgen te maken. Zo kun je eenmaal in Scheveningen aangekomen direct je auto kwijt. Als je direct het strand of de boulevard van Scheveningen wilt bezoeken na je aankomst is dit ideaal. Als het geen zomer is, is parkeren Scheveningen vaak geen probleem. In dat geval hoef je dus ook niet per se een parkeerplaats te reserveren om je auto kwijt te kunnen.