handigereistips.nl

Alles over reizen!

Je eigen kledingstijl ontdekken? Zo doe je dat

2 min read

Niet alleen vrouwen willen tegenwoordig goed voor de dag komen, ook veel mannen besteden steeds meer tijd en aandacht aan hun uiterlijk. Er wordt dan ook steeds vaker verwacht van mannen dat zij er netjes en verzorgd bij lopen. Wat je stijl ook is, een verzorgd uiterlijk is natuurlijk voor iedereen essentieel. We verwachten echt niet dat mannen een ware catwalk-outfit dragen, maar met een beetje stijl is niets mis. Ook als je geen zin of tijd hebt om veel aandacht aan je uiterlijk te besteden of er gewoon totaal geen gevoel voor hebt kun je verzorgd voor de dag komen. Hoe je dat doet? Dat lees je in deze blog.

 

Wat is jouw eigen stijl?

Sommige mannen hebben een duidelijke, uitgesproken stijl, maar velen hebben dit niet. Helemaal niet erg, maar wel fijn als je weet naar wat voor soort kleding jouw voorkeur uitgaat. De kleding die je draagt zegt stiekem veel over onze persoonlijkheid, vaak zonder dat we het zelf door hebben. Een functie van kleding is om je als persoon completer te maken en authenticiteit uit te stralen. Het is echt een onderdeel van je imago. Bedenk eens wat voor type persoon je bent en wat je graag zou willen uitstralen. Houd het vooral dicht bij jezelf en probeer geen ander imago neer te zetten dan hoe je werkelijk bent, daar prikken anderen zo doorheen. Neem eens wat andere kleding mee naar de paskamer dan waar je normaal voor gaat en ontdek zo je eigen kledingstijl. Vraag ook actief om de mening van vrienden of familie als je er zelf niet helemaal uitkomt, vaak hebben zij een duidelijk beeld van jou en kunnen zij je adviseren.

 

Draag de juiste maat

Het is zo logisch maar toch gaat het zo vaak mis. Waarom blijven mensen in kleding in de verkeerde maat rondlopen? Te ruimte of juist te strakke kleding staat niemand mooi. Welk figuur je hebt maakt helemaal niet uit, zo lang je maar de juiste maat draagt. Kijk dus goed naar je lichaam en probeer eens andere maten als je twijfelt. En vergeet niet, winkelmedewerkers zijn er om hun klanten te helpen en te adviseren. Kom je er dus niet helemaal uit, vraag gewoon om wat advies. De tijd van te korte broekspijpen, te strakke overhemden en afzakkende broeken is echt voorbij.

 

Dit mag niet ontbreken in jouw kast

Er zijn een aantal kledingstukken die je sowieso in je kast moet hebben hangen, zoals een goede spijkerbroek, mooie colberts en een aantal overhemden. Accessoires zetten daarbij de puntjes op de i. Draag je een vrij eenvoudige outfit, paar deze dan met wat opvallende accessoires. Bij een drukke outfit doet bijvoorbeeld alleen een horloge al wonderen. Wil je een beetje opvallen tussen de grijze massa? Stijl je outfit dan af met een leuke hoed.