handigereistips.nl

Alles over reizen!

Kenmerken van een dames fietstas

2 min read

De mogelijkheden van een goede fietstas zijn enorm. De fietsers onder ons gebruiken het zeker al. De fietstas wordt op heden vaak gekoppeld aan mensen die op leeftijd zijn, maar dat hoeft helemaal niet. De jeugd zou de fietstas ook prima kunnen gebruiken. Altijd maar die zware boeken op de rug is ook niet fijn. Of een dagje naar het strand met een bal in de rugzak, die eigenlijk alle ruimte inneemt. Voor de schoolboeken zou dit niet helemaal ideaal zijn, maar wanneer er rugklachten ontstaan is een fietstas zeker de overweging waard.

Dames fietstassen

De kenmerken van de dames fietstassen zijn makkelijk te herkennen over het algemeen. Het zijn kleurrijke en/of moderne gemaakte fietstassen in tegenstelling tot de mannelijke. Alhoewel de mannelijke meestal zwart zijn, waardoor het universeel is. Verder kan je een dames fietstas ook herkennen aan vrouwelijke hangertjes die er aan vast gebonden zijn door de eigenaresse.

Waarbij moet ik opletten bij het kopen van een fietstas

Als eerste is waarvoor wil je het gaan gebruiken. Is dit voor je werk, boodschappen, naar de sportschool gaan en noem maar op. Wanneer je een fietstas aanschaft waarbij je wilt dat de spullen droog blijven, is dat de fietstas waterdicht is natuurlijk cruciaal. Voor naar het werk zou ik zeggen dat je niet meer nodig hebt dan een enkele fietstas. Er zal alleen maar een laptop met bijhorende papieren en lunch inzitten. Wanneer hierbij meer komt kijken kan een dubbele fietstas overwogen worden. Vaak zit er klittenband aan de binnenkant om de fietstas te verbinden. Het klittenband is niet altijd even handig, een clipsysteem aan de bagagedrager is wel ideaal. Een drietal dingen waar je zelf rekening mee moet houden is past het wel op mijn bagagedrager, hoeveel liter wil ik en zijn er geen metalen stukjes aan mijn mooie lusjes die je fiets beschadigen.

Enkele of dubbele fietstas

Dit is afhankelijk waarvoor het gebruikt zal gaan worden. Maar een enkele of dubbele fietstas gaat ook gepaard met een eigen voorkeur. Want wil je graag aan beide kanten evenveel gewicht hebben, dan kom je al gauw uit op een dubbele fietstas. Het geval zal dan zijn dat je zware spullen erin wilt stoppen. Wil je er alleen drie krantjes in doen voor te lezen, dan is een enkele fietstas meer dan genoeg. Ga je op de lange termijn de fietstas vaker nodig hebben met andere spullen, dan kan een dubbele fietstas voordeliger uitpakken.