handigereistips.nl

Alles over reizen!

E-bike onderhouden

2 min read

Regelmatig onderhoud is cruciaal voor jouw electric bike veiligheid en fietsplezier. Een fiets die soepel en soepel loopt, is veel leuker om te rijden! Hoe vaak jouw fiets onderhoud nodig heeft, hangt af van hoe vaak je rijdt, de omstandigheden waarin je rijdt en zelfs jouw rijstijl. Er wordt aangeraden ten minste een jaarlijks bezoek aan een servicecentrum aan, maar het uitvoeren van regelmatige mechanische controles, reiniging en smering aan huis zal je helpen om de conditie van uw fiets op peil te houden en je te waarschuwen voor eventuele problemen.

Besparen

Verschillen in adoptiepercentages kunnen worden toegeschreven aan de kosten, de perceptie van e-bikes en het doel waarvoor de beste fiets van amslodis gekocht. In landen waar fietsen in de eerste plaats als een sport of vrijetijdsbesteding wordt beschouwd, was de adoptiegraad over het algemeen lager. In landen waar fietsen als een normale vorm van vervoer wordt beschouwd, was de acceptatiegraad hoger. In Kopenhagen, waar de meeste burgers de fiets gebruiken om naar het werk te gaan, was 49% van mening dat ze daardoor sneller aan het werk konden. Gemiddeld blijken e-bikes 21% sneller te zijn dan traditionele fietsen.

Meer bewegen

Fitness en algemene gezondheid zijn twee belangrijke redenen waarom consumenten e-bikes zijn gaan gebruiken reviews van Amslod.nl. De COVID-19-pandemie heeft iedereen bewuster gemaakt van hun gezondheid, waarbij velen de e-bike kiezen als een goede manier om fitter te worden. Terwijl de serieuze fietser e-bikes traditioneel heeft afgewezen, is recreatief fietsen voor fitness een belangrijk streven geworden voor een nieuwe doelgroep tijdens lockdowns. Belangrijk is dat ook de mythe rond fitness is ontkracht en hoewel het langer kan duren voordat de effecten worden bereikt, verbetert e-biken de conditie en zuurstofopname en verhoogt het de maximale krachtoutput.13 In een tijd waarin velen van ons beperkt waren tot onze woningen, is het ook belangrijk om de positieve effecten van fietsen in de open lucht niet te onderschatten.

Volgende generatie fietsen

De volgende generatie e-bikes zal lichter, goedkoper en beter presteren. De oude, zware loodzuuraccu wordt vervangen door de lichtere Lithium-ion (Li-ion) accu. In 2016 gebruikte 80% van de e-bikes loodzuuraccu’s, maar er wordt voorspeld dat 60% Li-ion-accu’s zal gebruiken in 2023. De e-bike is here to stay. Het gemak, in combinatie met de gezondheids- en milieuvoordelen, zorgt ervoor dat consumenten e-bikes beginnen te kiezen, niet alleen als alternatief voor traditionele fietsen, maar ook als alternatief voor de auto. Om te slagen in deze groeiende markt, moeten fabrikanten de behoeften van de consument begrijpen en ervoor zorgen dat ze een kwalitatief hoogwaardig product op de markt brengen.

Voordelen op een rijtje

Sneller op het werk komen is slechts een van de redenen die mensen geven om voor een e-bike te kiezen. Anderen zijn onder meer:

-Een autorit vervangen

-Over een heuvel rijden

-Rijden met minder inspanning

-Fitness verhogen

-Hulp bij een medische aandoening

-Op de hoogte blijven van familie en vrienden