handigereistips.nl

Alles over reizen!

Nieuwe laptop nodig? Zo kies je de juiste!

2 min read

Wie is er tegenwoordig nou eigenlijk niet in het bezit van een laptop? Inderdaad, bijna iedereen wel of in ieder geval iedereen die een laptop nodig heeft voor zijn werk, studie of gewoon voor in de vrije tijd. Met een laptop kan je oneindig veel doen en daarom is het ook vervelend als die stuk is of niet meer naar behoren werkt. Ben jij daarom op zoek naar een laptop? Dan hier een aantal tips die de keuze een stuk makkelijker gaat maken.

Waar dient de laptop voor?

Iedereen heeft zo wel zijn eigen wensen en behoefte wat betreft een laptop en waar deze allemaal aan moet voldoen. Gebruik je, je laptop voor werk of school? Dan wil je er natuurlijk graag documenten op willen verwerken. Een snelle computer is hierbij natuurlijk fijn maar niet zo belangrijk als dat zou zijn bij een gaming laptop. Gebruik jij je laptop juist voor het spelen van games? Dan wil je natuurlijk niet hebben dat je spel heel erg traag laadt of dat het geheugen te laag is om je spellen op te slaan. Dus bedenk vooral eerst waar je, je laptop voor gaat gebruiken en streep alle andere soorten alvast weg.

Wat mag de laptop kosten?

Een laptop is helaas niet gratis ook al zou dat soms wel heel mooi meegenomen zijn. Voor de meest goedkope modellen betaal je een kleine 300 á 400 euro maar er zijn ook laptops waar je meer dan 1.000 euro of zelfs meer dan 2.000 euro voor betaal. De prijs hangt af van een aantal factoren maar snelheid, geheugen en merk zijn meestal wel de belangrijkste. Zo betaal je voor een merkloze laptop namelijk al gauw een paar honderd euro minder terwijl je voor een Macbook van Apple al snel meer dan duizend euro moet betalen. Er hangt dus een prijskaartje aan een laptop maar hoeveel jij eraan uit wilt geven hangt uiteraard vooral af van jouw budget.

Hoe groot en zwaar mag de laptop zijn?

Laptops bestaan er in verschillende soorten en vooral ook verschillende maten. Zo heb je een 10 inch scherm maar ook een 12, 13/14, 15 en 17 of groter inch scherm. Hoe groter je scherm, hoe zwaarder je laptop zal zijn. Zeker als je vaak reist is dit natuurlijk niet altijd even handig. Toch is een te klein scherm ook weer niet fijn om mee te werken. De middelmaat schermen zitten vaak tussen de 13 en 15 inch. Alles daarbuiten is dus een grote maat of kleine maat.

Hoeveel externe apparaten wil je erop aansluiten?

Heb je veel kabels en externe kastjes die je op je computer wilt aansluiten? Dan moet je laptop uiteraard genoeg uitgangen hebben en zeker niet iedere kleinere laptop heeft dit. Bedenk dus ook goed of je dit nodig hebt. Een uitgang voor een USB is eigenlijk altijd wel handig en ook een cd-rom speler is mooi meegenomen al werken we natuurlijk wel steeds minder vaak met cd’tjes.