handigereistips.nl

Alles over reizen!

Zorgeloos een e-bike aanschaffen doet u zo!

2 min read

Bent u ook wel een beetje klaar met die harde tegenwind waardoor u bijna niet meer vooruit komt of die hoge heuvel waarvoor u flink veel moeite moet doen om daaroverheen te komen? Dan kan ook voor u de e-bike uitkomst bieden. De e-bike, ook wel bekend als de elektrische fiets, wordt steeds populairder zowel bij jong als oud. Wilt u binnenkort misschien wel een e-bike aanschaffen? Dan wilt u de volgende dingen graag weten!

Het verschil tussen een gewone fiets en een elektrische fiets

Er zijn maar weinig landen die zoveel waarde hechten aan fietsen als Nederland. In Nederland houden we van fietsen en we pakken dan ook steeds vaker de fiets dan de auto. Toch kan zo’n fietstochtje ook best wel eens tegenvallen als we bijvoorbeeld tegenwind hebben of de afstand die we moeten afleggen toch langer is dan gedacht waardoor we een stuk meer tijd kwijt zijn met een normale fiets. Een normale fiets bestaat namelijk alleen uit 2 wielen, een ketting, trappers en een stuur. Sommige zijn uiteraard wel voorzien van versnellingen maar daar blijft het ook bij. De elektrische fiets daarentegen is ook nog eens voorzien van een motortje. Dit motortje voelt eigenlijk aan alsof je in de eerste of tweede versnelling fiets maar je bereikt snelheden alsof je in de vijfde, zesde of zelfs zevende versnellingen fiets. Je gaat dus veel harder met veel minder moeite.

De voordelen van de elektrische fiets

Doordat het motortje je ondersteunen biedt tussen het fietsen kan je dus een veel hogere snelheid bereiken terwijl je daar helemaal niet zoveel moeite voor hoeft te doen. Je verbruikt dus minder energie waardoor je minder vermoeid raakt maar kan wel grotere afstanden afleggen doordat je een stuk sneller gaat. Hierdoor is de elektrische fiets bijzonder fijn voor als je minder actief of energiek bent maar ook voor als je grote afstanden moet afleggen en daar eigenlijk niet te veel tijd aan kwijt wilt zijn. Dit maakt de elektrische fiets dan ook favoriet bij zowel jong als oud. Jonge kinderen nemen deze fiets mee naar school als ze bijvoorbeeld naar school gaan in een ander dorp of stad. Volwassenen gebruiken de e-bike om naar hun werk te gaan en senioren krijgen deze fietsen voor een dagje of zelfs een weekendje weg. Daarnaast is een e-bike ook nog een stuk duurzamer en op lange termijn vriendelijk voor je portemonnee.

Of de e-bike iets voor u is? Test het uit en ervaar het zelf!