handigereistips.nl

Alles over reizen!

Een weekendje weg in de kop van Noord-Holland

2 min read

Veel mensen kiezen ervoor om een weekendje weg te gaan in ons eigen land. Er zijn veel leuke en vooral ook mooie plekken te bezoeken en eentje daarvan is de kop van Noord-Holland. Er zijn vele mooie wandelroutes en er is voor iedereen wel wat te beleven. In dit artikel vertel ik een aantal activiteiten die jij kan doen tijdens jouw weekendje weg in de kop.

Watersporten

Heb je een eigen boot of ben je in het algemeen een liefhebber van watersporten? Dan is de kop van Noord-Holland de place to be voor jou. Er zijn een tal aan bootverhuurbedrijven en je kan alle kanten op met je boot. Er zijn verschillende mooie havens waar je kan aanleggen, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om avontuurlijk het water op te gaan om verschillende watersporten te beoefenen.

Wandelen

In de kop zijn verschillende prachtige wandelroutes. Zo kan je rustig langs het strand wandelen en genieten van het uitzicht en het weer of je kan ervoor kiezen om de dichtbij zijnde dorpjes en steden te boeken.

Met de kids

Ook voor jouw kinderen kan de kop een droomvakantie worden. Doordat er veel activiteiten te doen zijn hoef jij je niet te vervelen in het weekendje weg. Je kan tijdens een dagje uit ervoor kiezen om te klimmen in de duinen, te gaan kanoën, een dierentuin te bezoeken en nog veel meer!

De kop van Noord-Holland is voor veel mensen misschien niet de eerste bestemming die in hun op komt voor tijdens een weekendje weg, maar er is voor iedereen wat te doen en zeker een bestemming om in jouw achterhoofd te houden voor je volgende trip.