handigereistips.nl

Alles over reizen!

Tips voor een rondreis Zuid-Afrika

3 min read

Leopard (Panthera pardus) walking, Kalahari desert, South Africa

Het boeken van een vakantie is ingewikkeld, maar het boeken van een rondreis al helemaal. Een rondreis duurt meestal een stuk langer dan een normale vakantie en hier moet je je beter op voorbereiden. Zuid-Afrika is een mooie bestemming voor een rondreis en je kunt hier veel activiteiten uitvoeren. Van het spotten van leeuwen in het Kruger Nationaal Park tot een mooi uitzicht vanaf de bergen. Je hebt van alles te doen in Zuid-Afrika, waardoor mensen al snel de voorbereiding vergeten. Waar moet je nu eigenlijk op letten tijdens een rondreis Zuid-Afrika? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen, zodat je er meer over te weten komt.

Rondreis Zuid-Afrika: kleding

In Zuid-Afrika hangt er altijd een aangename temperatuur, zelfs tijdens de wintermaanden kan het warm zijn. Zo kiezen veel mensen voor luchtige kleding, zodat ze minder snel zweten. Echter, is het toch van groot belang dat je warme kleding meeneemt. In Zuid-Afrika koelt het namelijk snel af in de avond en kan het in de bergen behoorlijk koud zijn. Daarnaast zijn er in Zuid-Afrika ook muskieten die je maar al te graag willen prikken. Kies daarom vooral voor shirts met lange mouwen, zodat de muskieten geen schijn van kans maken. Ook hangt de zon tijdens een rondreis Zuid-Afrika continu in de lucht en is een hoed op zich niet een verkeerde keuze. Als je op safari bent kan het zijn dat je urenlang in de zon zit en hierdoor kan je hoofdhuid verbranden. Met de extra bescherming van een pet of hoed heb je hier helemaal geen last van. Ten slotte, kan het handig zijn om wandelschoenen van een hoge kwaliteit te kopen. Er is namelijk een grote kans dat je tientallen kilometers te voet aflegt tijdens je rondreis Zuid-Afrika.

Gezondheid staat op nummer 1

Voordat je op je rondreis Zuid-Afrika gaat, is het van belang dat je let op je gezondheid. Wanneer je naar Zuid-Afrika gaat is het van groot belang dat je jezelf laat vaccineren. Je hebt onder andere een vaccin nodig tegen Hepatitis A en DTIP. Bij het Tropencentrum in Nederland kun je hier meer informatie over inwinnen. Daarnaast is het gebruik van malariapillen van groot belang. De kleding beschermt je niet volledig en de muggen in Zuid-Afrika kunnen je infecteren met Malaria. Het is ook verstandig om mineraalwater te kopen in Zuid-Afrika, omdat niet ieder hotel schoon drinkwater heeft.

Plan alles ver van tevoren

Een rondreis Zuid-Afrika moet goed gepland worden en dit wil je ver van tevoren doen. Het boeken van accommodatie en vervoer is heel belangrijk. Je wilt namelijk niet de hoofdprijs betalen en dat doe je wel als je last minute boekt. Als je vooraf boekt, kun je ook kiezen uit meerdere hotels en deze met elkaar vergelijken. Bij een last minute boeking, heb je minder keuze en dit kan nare gevolgen hebben voor je vakantie. Ook het huren van een camper of een auto kun je het beste 6 maanden van tevoren doen, zo weet je zeker dat je vervoer hebt in Zuid-Afrika.

Wil jij nog verder vliegen voor een rondreis? Denk dan aan een rondreis door Australië!