handigereistips.nl

Alles over reizen!

Vastgoed kopen in Spanje steeds interessanter

1 min read

In de afgelopen jaren heeft vastgoed kopen in Spanje steeds meer aan populariteit gewonnen onder Nederlanders. Dit is niet voor niets! Door de huidige economische ontwikkeling, is het investeren in een tweede woning een slimme vorm van beleggen geworden. Door de tweede woning in Spanje een groot deel van het jaar te verhuren aan vakantiegangers, kunt u een deel van uw investering terugverdienen. Daarbij zal de waarde van uw vakantiewoning niet snel verminderen, als de woningmarkt enigszins stabiel blijft. Zo kunt u de woning op termijn voor dezelfde prijs of wellicht met een kleine winst verkopen.

Populariteit van vastgoed kopen in Spanje

De reden dat vastgoed kopen in Spanje zo populair is, heeft onder meer te maken met de relatief lage prijzen. Daarbij is Spanje al jaren onverminderd populair onder Nederlandse toeristen. Niet voor niets trekken jaarlijks honderden Nederlandse gezinnen naar de verschillende Costa’s, naar steden als Barcelona en Madrid, enzovoorts. Dit vergroot de kans dat u de vakantiewoning verhuurd krijgt door het jaar heen.

Naast de mogelijkheid om de vakantiewoning aan andere te verhuren, is er niets fijner dan zelf op vakantie gaan naar Spanje. Wie geniet er immers niet van het heerlijke weer wat Spanje u een groot deel van het jaar biedt? Of wat te denken van de tapas die u op de Spaanse terrasjes kunt eten. Verhuur uw Spaanse vastgoed in het hoofdseizoen en geniet hier zelf van in de lente en herfst. Juist in die seizoenen is het in Nederland vaak wat kouder.