handigereistips.nl

Alles over reizen!

Waarom zou je een vouwwagen na laten kijken?

3 min read

Om deze vraag te beantwoorden dan zullen we eerst moeten vertellen wat een vouwwagen is. Op Wikipedia noemen ze het een mengvorm van een caravan en een kampeertent. Ik zie het anders want het is comfortabeler dan een tent en compacter dan een caravan, dus echt een wagen die je kan uitvouwen. Je kan het meestal herkennen als een opgevouwen tent in een bak van een aanhangwagen.

Bovag
Je hebt al maanden uitgekeken naar een welverdiende camping trip en de vouwwagen staat klaar. Maar heb je ook aan de veiligheid gedacht? Is je vouwwagen gekeurd en heb je een BOVAG garantie? Is dat nodig denk je? Ongeveer na elke 10.000 km of eens in de twee jaar is het belangrijk en zelfs noodzakelijk om een Bovag onderhoudsbeurt te ondergaan. Een Bovag onderhoud is een combinatie van onderhoud en keuring van alle onderdelen waaruit de vouwwagen bestaat. Na zo een inspectie wordt de vouwwagen voorzien van een Bovag sticker als bewijs dat het is goed gekeurd. Het is voor je eigen veiligheid en de verkeersveiligheid van belang dat de vouwwagen is gekeurd.

Nakijken en onderhoud
Als je de garantie van de vouwwagen niet wilt verliezen dan zal je dus vooral aan de garantie voorschriften van de fabrikant moeten houden. Goed onderhoud heeft trouwens ook invloed op de verzekering die afgesloten is. Want als er iets gebeurd en je moet claimen dan word er gelijk ook gekeken naar de laatste onderhoudsbeurt en of alles volgens de voorschriften is gebeurd. Zo kun je dus ook een vergoeding mislopen. Bij regelmatig onderhoud word er onder andere gekeken naar; de kabels, de as, de lagers en de bouten, een remtest, onderstel controle, banden spanning, verlichting, elektra installatie en vooral ook de gasinstallatie wordt op lekkages gecontroleerd.

Onderhoud tips voor uw vouwwagen
Je hebt een vouwwagen aangeschaft en wil er dus nog heel lang van genieten. Behalve de standaard onderhoudsbeurten kan je ook zelf de vouwwagen goed onderhouden. Hieronder enkele tips zodat je langer plezier hebt van de vouwwagen:

  • Voordat je hem weer gaat opslaan eerst heel goed schoonmaken.
  • Pak je tent pas in als het droog is, zo voorkom je schimmel.
  • Als je bezig bent met je tent doe het met schone handen, probeer je handen vetvrij te houden want vet aan je tent kan je waterdichtheid beïnvloeden.
  • Ventilatie is noodzakelijk ook al gebruik je de tent niet.
  • Kook het liefst buiten de tent of laat genoeg ventilatie open zodat er geen geurtjes binnen blijven hangen.
  • De tentdoek het liefst schoonmaken alleen met water en geen schoonmaakmiddelen.
  • Banden afschermen tegen de zon helpt bij langer behoud en ze verouderen minder snel.
  • De tent heeft een waterafstotende beschermlaag, maak het daarom niet schoon met zeep want dan tast het de beschermlaag aan.
  • De natte was kan je liever niet in en ook niet op de tent laten drogen omdat die ook nog zeepresten kan hebben.

Dus voordat u erop uittrekt de komende vakantie gaat u eerst langs een erkende zaak voor een complete onderhoudsbeurt.

Campingtrip reeds gepland, een vouwwagen gekocht wat nu? Bezoek ons op https://aartkok.nl/vouwwagens/