handigereistips.nl

Alles over reizen!

3 tips voor een onbezorgde motorvakantie

2 min read
motorvakantie

Motorrijden is voor velen het ultieme gevoel van vrijheid hebben. Je bent lekker in de buitenlucht en het enige wat je scheidt is de helm en het pak wat je draagt. Velen gaan motorrijden om een dagje te kunnen ontspannen, terwijl anderen er een hele motorvakantie van maken naar het buitenland. Tijdens een motorvakantie kun je gaan en staan waar je maar wilt. Wil je ergens stoppen, dan is dit geen probleem. Echter ziet een motorvakantie er iets anders uit, dan als je op vakantie gaat met de auto of het vliegtuig. Met onderstaande drie tips kun je onbezorgd op vakantie met je motor.

Tip 1. De juiste outfit

Ga je met de motor naar een warm land, dan kan het slim zijn om je kleding hierop aan te passen. Kies voor een luchtdoorlatende stof en je zult merken dat je met minder zweet je motor afkomt. Wil je tijdens een lange rit even genieten van een drankje en een hapje, dan is een zomerpak voor je motor een must. Is het heel warm, dan kun je ook koelvesten aantrekken voor extra koeling.

Tip 2. Bagage

Met de motor op vakantie en je kunt veel minder bagage meenemen ten opzichte van een vakantie met de auto of het vliegtuig. Daarom is het belangrijk dat je hier rekening mee houdt als je een langere vakantie gaat maken. Het kan een flinke uitdaging zijn. Heb je geen probleem om iedere twee tot drie dagen te wassen, dan hoeft dit uiteraard geen probleem te zijn. Denk daarom goed na over hoe je de bagage op de motor kunt meenemen en hoeveel je uiteindelijk kunt meenemen. Goede koffers en een bagagenet voor je motor zijn onmisbaar om je bagage veilig mee te nemen.

Tip 3. Een betrouwbare motor

Besluit je om op vakantie te gaan met je motor dan is het, net zoals met de auto, eerst goed controleren voordat je de weg opgaat. Je kunt zelf je motor controleren, maar je kunt dit ook doen door de garage. Het belangrijkste is dat je veilig op pad kunt. Moet je enkele honderden kilometers rijden, dan is het prettig dat je op tijd kunt remmen. Check of de bandenspanning op orde is, of de verlichting werkt en of de remmen goed functioneren. Ga je op vakantie naar een ver land zoals Spanje, dan zal je de afstand niet in een keer doen. Je kunt er dan voor kiezen om je motor ergens te laten staan en te kiezen om een auto te huren om verder te gaan.