handigereistips.nl

Alles over reizen!

Efficiëntie voor je chauffeurs 

2 min read

Je wilt er natuurlijk voor zorgen dat al jouw chauffeurs zo efficiënt mogelijk de routes rijden en dus geen onnodige kilometers. Maar hoe zorg je er nou voor dat je dit snel en eenvoudig kunt samenstellen?

De ideale software 

Je vraagt je vast af hoe je dit dan zo efficiënt mogelijk moet aanpakken. Optie 1 is om via Google maps alles uit te puzzelen. Dit kost je veel tijd en is dus zeker niet efficiënt. Een route uitstippelen doe je dan ook via speciale software hiervoor. Ongeacht de grootte van je bedrijf is het erg slim om deze software aan te schaffen. Routelogic.io is hier een goed voorbeeld van. Deze software bevat talloze tools om zo eenvoudig mogelijk de ritten samen te stellen. Door het slimme algoritme hoef jij alleen je opdrachten toe te voegen en berekent de software de slimste route voor je uit. Je past deze routes ook eenvoudig aan na eigen inzicht. Zo kun je dan ook zelf bepalen welke routes je chauffeurs gaan rijden. Ook is er een superhandige app ontwikkeld die op elke telefoon of tablet werkt. Met deze app kunnen je chauffeurs direct navigeren en hebben ze alle belangrijke informatie bij de hand. De klanten krijgen bij het starten van de route een sms met een tijdvak waarin de bezorger langskomt. Dit tijdvak heeft een speling van 30 minuten. De klanten kunnen ook live meekijken met de bezorger doormiddel van de live locatie. De software houdt bij het samenstellen van de route ook nog is rekening met mogelijke files en weeromstandigheden. 

Optimaliseren 

Hoe zorg je er dan voor dat buiten de routes, je chauffeurs ook zo efficiënt mogelijk te werk kunnen gaan? Hier zijn meerdere factoren voor die meespelen. Zo is het belangrijk dat je een goed boekhoudpakket hebt waarmee je al jouw orders in één oogopzicht kunt doorzien. Vervolgens is het natuurlijk essentieel om voldoende voertuigen en chauffeurs beschikbaar te hebben. Daarnaast is goede communicatie met je chauffeurs ook van essentieel belang. Dit zijn dan ook de belangrijkste punten die meewerken aan jouw route optimalisatie. Als jij deze belangrijke punten hanteert gaat je bedrijf gegarandeerd stijgen in niet alleen de service, maar ook in de efficiëntie van het gehele bedrijf. 

Wat kost zo’n software?

Achter zo’n goede software zit natuurlijk ook een prijskaartje. Bij routelogic is het mogelijk om gratis te starten. Zo kun je een beetje kennis maken met de software en beoordelen of je het wat vindt. Daarna heb je 2 verschillende abonnementen, deze bestaan uit de pro en de pro plus. De pro kost je €45,- per voertuig per maand. Voor het pro plus abonnement betaal je €55,- per voertuig per maand. Het verschil in deze abonnementen zit hem in de tools.