handigereistips.nl

Alles over reizen!

3 tips voor autoverhuur die je geld zullen besparen

2 min read

Laten we eerst beginnen met de 3 belangrijkste. Basistips voor reizigers die al eerder een auto huren costa rica, maar waarschijnlijk ook de gemakkelijkste om je in de luren te laten leggen als het de eerste keer is dat je een auto huurt. Auto’s huren kan op het eerste gezicht uiterst goedkoop lijken, maar als je de extra kosten optelt kan het een heel ander verhaal worden.

Een auto verhuren voor een paar euro per dag kan niet winstgevend zijn en daarom moeten ze andere manieren verzinnen om winst te maken. Ik heb hier geen bewijs voor, maar ik verdenk autoverhuurbedrijven er sterk van dat ze ervan uitgaan dat sommige klanten uiteindelijk de extra kosten zullen betalen en dat ze daarom de geadverteerde prijs kunnen verlagen om meer reizigers aan te trekken.

Regel de autoverzekering van te voren

Wanneer je online een auto boekt, heb je vaak de mogelijkheid om voor rond de €5,- per dag een verzekering af te sluiten voor eigen risico. Online een autoverzekering afsluiten is veel goedkoper dan een verzekering afsluiten wanneer u uw auto ophaalt.

Bij het huren van een auto vraagt ​​het autoverhuurbedrijf altijd of je een aanvullende verzekering wilt. Als je deze verzekering vooraf hebt geboekt, laat hen dan beleefd weten dat je de verzekering al hebt.

Zij kunnen u waarschuwen dat er bij een afschrijving geld van uw creditcard wordt afgeschreven. Ze proberen je nog steeds een verzekering te verkopen en zeggen dat je je borg snel kunt terugkrijgen omdat het veel gemakkelijker is als je een verzekering bij hen afsluit.

Zorg voor je eigen navigatie

Elke boekingssite voor huurauto’s probeert navigatie als een add-on te verkopen, maar denk twee keer na als je het echt nodig hebt.

Tegenwoordig heb je, zelfs zonder internettoegang, zoveel keuzes. Download gewoon een offline kaart van het gebied dat u wilt bezoeken naar Google Maps en u bent klaar om te gaan.

Als alternatief kunt u de Waze Navigatie-app gebruiken, die ook offline kan worden gebruikt. 

U kunt ook profiteren van navigatie kortingen om een ​​lokale simkaart of een internationaal data-abonnement van uw eigen provider te kopen. Bovendien zijn huurauto’s vaak erg nieuw en hooguit 1-2 jaar oud. De meeste auto’s hebben een in-car scherm dat kan worden aangesloten op een mobiele telefoon. Met Android Car kunt u Google Maps verbinden met het scherm van uw auto als u een Android-smartphone heeft. Zo niet, dan kunt u gratis gebruik maken van autonavigatie.

Laat je informeren over het tolwegennet

Reist u naar een land met tolwegen, controleer dan voordat u aan uw reis begint hoe de tolheffing werkt. Er zijn enkele snelwegen in Zuid-Portugal die alleen door je toestel gebruikt kunnen worden (anders moet je later een extra boete betalen). Als je eenmaal weet dat je die route moet nemen, kun je een andere route zoeken of je toestel meenemen bij het ophalen van je auto. Ik denk dat je het in bijna elk land kunt vinden.