handigereistips.nl

Alles over reizen!

Snel en voordelig de voorruit van je auto vervangen

3 min read
barst in de ruit

De voorruit mag dan wel de stevigste ruit zijn die in een auto is te vinden, dat neemt niet weg dat het zeer vatbaar is voor schade. Deze ruitschade uit zich echter in een andere vorm dan het geval zou zijn bij de zij- of achterruit van de auto. Wanneer deze ernstige schade oplopen spatten ze namelijk in ontelbare stukken uiteen. Dat geldt niet voor de voorruit. Wanneer deze beschadigd raakt door bijvoorbeeld steenslag is het namelijk zo dat er alleen maar een sterretje zal verschijnen. Een ster in de voorruit kan vervelende gevolgen hebben die je als bestuurder het liefst wilt voorkomen. Heb je eveneens te maken met schade aan de voorruit van je auto en ben je op zoek naar een mogelijkheid om deze autoruitschade op te lossen? Lees dan snel verder en ontdek hoe Autoglas Concurrent de schade aan de voorruit van je auto kan oplossen tegen een zeer interessante prijs!

De samenstelling van de voorruit van een auto

Wanneer we de voorruit van een auto gedetailleerd gaan bekijken zien we dat deze uit niet één, maar wel twee glaslagen bestaat. Gelaagd glas dus. Tussen deze beide glaslagen in zou normaal ruimte terug te vinden zijn, maar deze is opgevuld met een PVB folie. Het betreft hier een soort plastic die aan beide zijden beschikt over een klevende laag. Deze klevende laag heeft een uiterst belangrijke functie. Wanneer er schade ontstaat aan de voorruit zal deze er namelijk niet voor zorgen dat de ruit in enorm veel stukjes uit elkaar zal spatten, in tegendeel. Dit is het gevolg van de klevende laag waar het plastic over beschikt. Deze klevende laag maakt namelijk dat de glasscherven bij ruitbreuk gewoon bij elkaar worden gehouden. Het gevolg is zoals eerder reeds aangegeven dat er enkel en alleen sprake zal zijn van een sterretje in de voorruit. Het spreekt voor zich dat dit de veiligheid van de bestuurder evenals de andere inzittenden alleen maar ten goede zal komen.

Voorruit vervangen door een andere, originele autoruit

Wanneer er schade is opgetreden aan de voorruit van je auto zal je deze graag binnen een zo kort mogelijke periode willen laten oplossen. Dit kan door er voor te kiezen om een nieuwe, originele autoruit aan te schaffen. Een dergelijke autoruit voelt vertrouwd aan, maar heeft als nadeel dat er een zeer forse prijs aan is verbonden. Een originele voorruit beschikt namelijk altijd over een merklogo. Dit merklogo zorgt er voor dat de autoruit uitsluitend kan worden verdeeld door een echte merkdealer en dat heeft een zeer grote invloed op het prijskaartje. Veel mensen denken echter dat de hoge prijs van een originele voorruit wordt gerechtvaardigd door een betere kwaliteit. Dat is helemaal niet het geval.

De voordelen van een after market voorruit

Een zeer interessant alternatief voor een originele voorruit is een voorruit die is bedoeld voor de after market. Om te staven dat een dergelijke voorruit niet minder kwalitatief is in vergelijking met een originele voorruit halen we twee belangrijke feiten aan. Allereerst is het zo dat zowel een originele als een after market voorruit wordt geproduceerd in dezelfde fabriek. Dit zegt op het eerste zicht dan misschien weinig over de kwaliteit waarover ze beschikken, maar er is meer. Ook de productielijn van beide type voorruiten is precies dezelfde. Dit maakt dat ze op vlak van kwaliteit werkelijk geen enkel verschil kunnen vertonen. De paar honderd euro meer dat wordt betaald voor een originele voorruit is dan ook volledig te wijten aan de aanwezigheid van het merklogo. Het is nog maar de vraag of je bereid bent om daarvoor een dergelijke meerprijs te betalen.

Snel je beschadigde voorruit vervangen is cruciaal

Dat een beschadigde voorruit vervangen niet noodzakelijk veel geld hoeft te kosten is iets waar veel mensen zeer tevreden over zullen zijn. Snel een beschadigde voorruit vervangen is namelijk uitermate belangrijk. Niet alleen zorg je er op deze manier namelijk voor dat je auto niet wordt afgekeurd voor de apk, daarnaast komt dit uiteraard ook de veiligheid van de auto alleen maar ten goede. Ben je met andere woorden op zoek naar een interessante mogelijkheid om de beschadigde voorruit van je auto te laten vervangen door een kwalitatief, maar tevens ook voordelig alternatief? In dat geval is een beroep doen op de mogelijkheden van Autoglas Concurrent absoluut een aanrader!