handigereistips.nl

Alles over reizen!

Camper reizen Australië: ontdek dit land op je eigen manier

2 min read

Camper reizen door Australië is een echte aanrader. Het is bijna niet voor te stellen hoe gigantisch groot dit land is. Het zal je dan ook niet verbazen dat hier veel moois te zien en te beleven valt. Daarom is een camper reis door Australië de beste manier om dit land te ontdekken. Hiervoor zul je een camper moeten huren. Gelukkig heb je veelal de keuze uit diverse modellen bij verhuurders zoals bijvoorbeeld Australia Campers. Van goedkope varianten tot luxe motor homes, je vindt er alles wat je nodig hebt om je trip naar Australië tot een succes te maken.

Camper reizen Australië: wanneer kan ik het beste dit land bezoeken?

Stel, je hebt besloten om een camper reis te maken door Australië. Wanneer valt het hoogseizoen in dit land? Standaard zijn we, vanuit Nederlands perspectief, geneigd te denken dat het hoogseizoen in onze zomer valt. Echter verlopen de seizoenen in Australië net wat anders dan in Nederland. Waar wij kerst tot en met eind januari associëren met koud weer, zijn dit de zomermaanden van Australië. De kinderen hebben zomervakantie en vele toeristen bezoeken dan het land vanwege het mooie weer. Wil je dit omzeilen? Dan is het aan te raden om buiten december en januari het land te bezoeken.

Of je nu een paar weken op vakantie gaat of maanden de tijd neemt om het land te verkennen, voor iedereen is er een geschikte camper te vinden. Een city trip naar Sydney, reizen door de Outback of snorkelen bij het Great Barrier Reef… deze vakantie zal je eindeloze mogelijkheden bieden. Ontdek Australië op je eigen manier!