handigereistips.nl

Alles over reizen!

Wat je kunt zien, doen en beleven tijdens een Maleisië rondreis

2 min read

Maleisië is een prachtig land in Azië en bovenal een prachtige bestemming om je vakantie te vieren. In Maleisië komen authentiek Azië en de moderne wereld samen en kun je van zowel bruisende steden als adembenemende locaties genieten. Het land bestaat uit twee schiereilanden. In het westen ligt Malakka en in het oosten vind je Borneo. Ze worden gescheiden door de Zuid-Chinese Zee en je vindt hier de meest prachtige locaties. Wat je allemaal kunt zien, doen en beleven tijdens een Maleisië rondreis vertellen we je in onze blog.

Kuala Lumpur; een bruisende stad vol wolkenkrabbers

Kuala Lumpur is natuurlijk een locatie die tijdens een Maleisie rondreis niet mag ontbreken. Alleen al om de Petronas Twin Towers van elk 452 meter hoog in het echt te bewonderen is al een attractie an sich. Je kunt natuurlijk ook naar het observatieplatform om de stad van bovenaf te bewonderen, maar dan moet je zeker geen last hebben van hoogtevrees. Naast de moderne architectuur vind je ook enorm veel street art, hippe en traditionele wijken en zelfs koloniale bouwwerken die het contrast tussen authentiek Azië en de moderne wereld alleen maar versterken. 

Dé berg in Maleisië

Als we het hebben over de berg in Maleisië dan spreken we natuurlijk over Mount Kinabalu. Die zelfs voor onervaren klimmers goed te beklimmen is. Het is zeker de moeite waard, want na een tweedaagse klim bereik je de top en kun je genieten van een prachtige zonsopgang. De berg is 4095 meter hoog en bestaat grotendeels uit bijzondere rotsformaties. Je hebt in ieder geval een paar goede wandelschoenen nodig als je dit avontuur wilt ondernemen. Daarnaast moet je ook een wandeltocht boeken, want je mag niet zonder vergunning of gids de berg beklimmen. Houdt hier rekening mee!

Maleisië rondreis maken? Bezoek Penang

Penang is een schiereiland dat je tijdens een Maleisië rondreis niet mag overslaan. Het eiland wordt ook wel de Parel van de Oriënt genoemd en je ziet hier zowel op culturele als culinaire fronten de invloeden van de Chinese gemeenschap terug. Street art en street food is er in overvloed en het betoverende landschap leent zich uitstekend voor meerdere avontuurlijke wandeltochten door de mooie natuur. Wil je meer weten over het bewogen verleden van Penang? Bezoek dan zeker de verbogen muurschilderingen in het stadje Georgetown. 

Genieten van warme temperaturen en stranden

Is een berg beklimmen niet jouw cup of tea of heb je jouw buik vol van het drukke stadsleven in Kuala Lumpur? Wat wij ons overigens niet kunnen voorstellen. Dan kun je ook gaan strandhoppen op Langkawi. Een archipel van 99 eilandjes waar je mooie stranden en helder zeewater vindt. Een perfecte locatie om de zwembroek of het badpak tevoorschijn te halen en een frisse duik te nemen. Een groot voordeel is dat massatoerisme hier niet aan de orde is. Dus ben je op zoek naar rust en wil je ongestoord relaxen? Dan is het zonder twijfel de moeite waard om Langkawi tijdens je Maleisië rondreis te bezoeken.