handigereistips.nl

Alles over reizen!

Waarom een vakantie naar Aruba overwegen?

3 min read

Er zijn zo van die landen waar eigenlijk iedereen ooit wel eens heen wil gaan. Eén van deze landen is ongetwijfeld Aruba. Voor deze bestemming geldt dat ze er bekend om staat heel wat uiteenlopende reizigers aan te trekken. Dat is het gevolg van het feit dat je jouw vakantie hier op tal van verschillende manieren kan beleven. Niet alleen kan je ze doorbrengen op een strand, daarnaast is het ook mogelijk om kennis te maken met enkele bezienswaardige parels die hier terug te vinden zijn. In ieder geval, ben jij ook van plan om één van jouw vakanties door te gaan brengen op deze plaats? Dan is het zeker de moeite waard om je te verdiepen in de onderstaande informatie.

Ontdek de paradijselijke stranden van Aruba

In eerste instantie spreekt het voor zich dat heel wat mensen de keuze maken om een vakantie naar Aruba te boeken om er gewoon te kunnen gaan genieten op één van de vele paradijselijk aandoende stranden. Voor alle witte zandstranden die je hier aantreft geldt dat er verschillende voordelen aan verbonden zijn. Dit betekent concreet dat ze: 

  • Gemakkelijk toegankelijk zijn;
  • Over een prachtige uitstraling beschikken; 

Bovendien zal je tot de vaststelling komen dat er in de directe omgeving van de bekendste stranden ook uitstekende resorts zijn terug te vinden. Hierbij kan onder meer worden gedacht aan Eagle Beach, maar ook aan bijvoorbeeld Manchebo Beach. Het lievelings strand van velen is echter Baby Beach. Tijdens een vakantie op Aruba zal vrij snel duidelijk worden hoe belangrijk de aanwezige stranden echt zijn. Er bestaat zelfs een zogenaamde strand hop tour. Daarbij doe je zoals de naam reeds laat vermoeden alle stranden aan die op het eiland zijn terug te vinden. Absoluut een aanrader om te doen. Zo weet je meteen wat voor jou het mooiste strand van het eiland is! 

Oranjestad, meer dan een bezoekje waard

Tijdens een vakantie die je doorbrengt op Aruba kan je eigenlijk helemaal niet anders dan even een bezoekje te brengen aan Oranjestad. Voor de hoofdstad van het eiland geldt dat ze ontzettend veel regeringsgebouwen huisvest. De stad staat in het bijzonder bekend omwille van haar vele shoppingmogelijkheden. Niet alleen kan je hier dan ook een lokaal kunstwerkje op de kop tikken, wat bovendien ook te denken van handgemaakte juwelen? Het centrum van de hoofdstad kenmerkt zich in het bijzonder door de aanwezigheid van felgekleurde huizen. In het bijzonder het Plaza Daniel Leo is een plaats waar je absoluut even bij stil moet blijven staan.

Arikok National Park, een absolute top bezienswaardigheid 

Er wordt van Aruba wel eens gezegd dat het vooral een bestemming is voor een zon-, zee-, strandvakantie. Helemaal onterecht is die opmerking natuurlijk niet. Dit gezegd hebbende zal je in de praktijk wel tot de vaststelling komen dat er zeker een aantal interessante bezienswaardigheden zijn terug te vinden. Denk wat dit betreft bijvoorbeeld maar eens aan het Arikok National Park. 

In dit nationaal park kan je heel wat leuke dieren aantreffen. Gaande van ratelslangen tot parkieten tot tal van hagedissen die je in hun natuurlijke leefomgeving kan aanschouwen. Beschik je over een 4×4 huurauto? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om het park op eigen houtje te gaan verkennen. Voor reizigers die niet over een eigen jeep beschikken is het mogelijk om één van de verschillende tours te boeken die ervoor handen zijn. Je kunt ook gemakkelijk naar Bonaire reizen aangezien dat in de buurt is.