handigereistips.nl

Alles over reizen!

Van je stedentrip een echt bijzondere ervaring maken? Bezoek dan Stockholm!

2 min read
stockholm bezienswaardigheden

Relatief weinig Nederlandse toeristen die inzetten op een stedentrip besluiten naar Stockholm te gaan. Eigenlijk is dat wel verrassend te noemen, als je je althans bedenkt wat Stockholm allemaal aan bijzonder te bieden heeft. De stad Stockholm heeft bezienswaardigheden die immers nauwelijks door andere steden geëvenaard kunnen worden. Denk alleen al aan het feit dat deze stad op liefst veertien eilanden ligt. Deze zijn allemaal met bruggen aan elkaar verbonden.

stockholm bezienswaardigheden

Dompel je onder in luxe in Södermalm

Een van de meest bijzondere wijken van de stad is Södermalm. Dit is een wijk die de moderne Zweedse cultuur uitstraalt. Trendy winkeltjes wisselen zich hier af met moderne en lichte koffiebars. Echt een goedkope wijk is dit niet, de moeite van het bezoeken waard is het echter wel.

Paleizen

De Zweedse monarchie beschikt in hoofdstad Stockholm over diverse paleizen. Sommige daarvan kun je zelfs van binnen bezoeken, tenminste, als er niet op dat moment net toevallig een staatsbezoek plaatsvindt van een buitenlandse hoogwaardigheidsbekleder.

Gamla Stan

Het historische karakter van de oude stad Stockholm komt het best tot z’n recht in de wijk Gamla Stan. Dit is dus het oude stadscentrum dat zich voornamelijk op één eiland concentreert. Smalle straatjes en fraai vormgegeven pleinen maken hier de dienst uit, net als de vele authentieke cafés.

Junibacken

Vooral als je de stad Stockholm met (jonge) kinderen bezoekt is het aan te raden ook een bezoek te brengen aan Junibacken. Dit is namelijk een museum dat speciaal voor kinderen tot stand is gebracht. Je vindt hier vooral elementen terug van de kinderboeken van Astrid Lindgren. Uiteraard kan Pippi Langkous hier dan ook niet ontbreken. Dit maakt het voor volwassenen dan ook meteen de moeite waard natuurlijk!