handigereistips.nl

Alles over reizen!

Spanje vakantieland

2 min read

Wandelen Costa Blanca Spanje is het vakantieland bij uitstek. Een prettig klimaat, veel strand, voldoende faciliteiten. Al jaren staat Spanje ver bovenaan in de top 10 meest geliefde bestemmingen. Veel toeristen verblijven hier hun zomer om aan het strand te liggen bakken. Wellicht af en toe een stadje te bezoeken, maar voornamelijk om heerlijk te ontspannen. Echter heeft Spanje zo veel meer te bieden. Met tal van mogelijkheden van verschillende activiteiten tot aan erg mooie en rustige natuurgebieden, met de meest schitterende uitzichten. Mede hierdoor is Spanje ook een uitermate geschikte bestemming voor een wandelvakantie. Maar ook voor een wandelvakantie zijn verschillende mogelijkheden.

Wandelen Costa Blanca

Te voet naar Spanje

Bij een wandelvakantie denk je misschien niet direct aan de mogelijkheid om je rugzakje te pakken en te vertrekken. Te voet naar Spanje. Toch is dit één van de meest voorkomende wandelvakanties naar Spanje, en wel de pelgrimstocht welke veel gemaakt wordt naar Santiago de Compostella. Vanuit Nederland is deze route echter, afhankelijk van je vertrekpunt, zo ongeveer 3000 kilometer. Dit vergt natuurlijk wel wat voorbereiding en training. Toch staat het bij veel mensen hoog aangeschreven en bestaan er gelukkig ook andere methodes om de route te lopen. Zo kan je halverwege aansluiten of via een organisatie alles laten regelen. In dat geval dien je je alleen voor te bereiden op het dagelijkse wandelen, wat voor velen natuurlijk ook al een behoorlijke training zal zijn.

Wandelen in Spanje

Een andere methode, voornamelijk wanneer je iets minder tijd hebt, is om een mooie regio in Spanje uit te zoeken en hierin een mooie route uit te stippelen. Idealiter loop je een rondje waardoor je weer op je beginpunt uitkomt. Of je moet ervoor kiezen om van de ene luchthaven naar de andere te wandelen. Beide is natuurlijk een optie. Ook hierin zijn een aantal gespecialiseerde organisaties te vinden. Maar het is ook mogelijk om dit zelf te regelen. Dit zal meer tijd kosten en je dient er ook rekening mee te houden dat je thuis een aantal mensen je route laat weten, zodat zij een beetje kunnen monitoren of je goed aangekomen bent op je volgende bestemming. Ideaal leg je een route vast en kies je voor het aantal kilometers die je dagelijks wilt afleggen. Daarna kies je hoeveel rustdagen je ertussen wilt hebben zitten en op basis daarvan kan je accommodaties langs je route zoeken. Wanneer je deze gelijk reserveer kan je van accommodatie naar accommodatie lopen en weet je dagelijks precies waar je aan toe bent. Na een aantal dagen flink wandelen zal je waarschijnlijk geen zin hebben om ook nog op zoek te moeten naar een geschikte slaapplaats. Wanneer je deze voorbereiding van zoeken en boeken van een geschikte accommodatie uit handen geeft aan een goede organisatie weet je zeker dat alles goed wordt geregeld.