handigereistips.nl

Alles over reizen!

Op bezoek bij the big five

2 min read

Er zijn een hele hoop dieren op de wereld en elke dag komen er weer nieuwe bij. Nu zijn er ook een aantal dieren waar jij op bezoek kan gaan die erg bijzonder zijn. Ze komen dan ook maar op een continent voor en ze zijn dan ook onderdeel van een hele speciale groep. Je noemt deze dieren namelijk the big five en dat is niet zonder reden. Deze dieren hebben de naam jaren geleden namelijk gekregen in de tijd dat er op ze werd gejaagd. Welke dieren dat zijn lees jij hieronder meer over.

The big 5

Dieren

Jij hebt nu van de naam gehoord de grote vijf en je vraagt je misschien af welke dieren dat dan zijn. Om te beginnen is het de olifant die er onder valt. Dat is dan ook niet zo gek, want het is het grootste landdier op aarde. Daarna komt de leeuw. Ook van dit dier is het te verwachten. Verder staat de luipaard op de lijst. De zwarte neushoorn en de Afrikaanse buffel. Deze dieren hebben niet voor niets de naam the big five gekregen. Ze zijn groot, machtig en sterk. Ze staan samen bovenaan de voedselpiramide en dat is ook niet zo gek.

Naam

Jagen was vroeger erg populair en nu nog steeds. Het is nou eenmaal zo dat het jagen eigenlijk niet meer mag op deze dieren. Dat komt, omdat deze dieren met uitsterven zijn bedreigt. Nu was het jagen op the big five ook niet zo makkelijk. Ze hebben hun naam dan ook te danken aan het feit dat velen er niet in slaagde om deze dieren te doden. Ze zijn groot sterk en machtig en dat maakt ze dan ook moeilijk te doden. Deze dieren bevinden zich dan ook in Afrika en ze staan elkaar ook vrijwel nooit in de weg.