handigereistips.nl

Alles over reizen!

Een vakantie naar het Midden-Oosten

2 min read

Zit jij er over na te denken om een reis te maken naar het Midden Oosten? Je hebt dan veel landen om uit te kiezen. Wat denk je bijvoorbeeld van een culturele rondreis of vakantie naar Israël, Jordanië of Syrië? In dit artikel bespreken we kort wat je kunt verwachten van deze 3 landen in het Midden Oosten en welke bezienswaardigheden je zeker moet bezoeken.

Israël

Israël is een aantrekkelijk geprijsd en interessant land, dat wordt gekenmerkt door kleurrijke culturen en actuele gebeurtenissen. De culturele diversiteit en architectonische meesterwerken fascineert elke bezoeker. Het land roept beelden op van oorlog, zelfmoordaanslagen en gebroken vredesverdragen. Maar hoe je het ook bekijkt Israël is een onmiskenbaar mooi stukje van de wereld, met spectaculaire kustlijnen, groene natuurgebieden, woestijnen, eeuwenoude stadjes, bruisende steden en historische plaatsen in moderne stijl met een eeuwenoude cultuur. Dit is het “Beloofde land”, met als de belangrijkste steden Jeruzalem en Tel Aviv. Reis naar Israël voor: Jeruzalem, Tel Aviv, Zichron Yaacov, Netanya, Eilat, Nazareth, Bethlehem, Muhraka, Megiddo, Olijfberg, de klaagmuur, de Jordaan, Eilat en de Rode Zee, Meer van Tiberias.

Jordanië

Jordanië is een klein land dat grenst aan Irak, Syrië, Israël, Saoedi-Arabië en de Westelijke Jordaanoever. Het Hasjemitisch Koninkrijk Jordanië is relatief arm, maar rijk aan toeristische attracties. Als je aan Jordanië denkt, denk je aan woestijnen, maar dit land heeft zoveel meer te bieden. Natuurlijk behoren de woestijnen tot de grootste en meest indrukwekkende landschappen in Jordanië, maar ook groene bergen en natuurreservaten behoren tot dit betoverende land. Het is een land vol contrasten en verscheidenheid. De flora en fauna in Jordanië worden bepaald door het bijzondere landschap van dit land. Ontdek de verschillende mogelijkheden die Jordanië te bieden heeft. Of het nu om het avontuur de natuur of om culturele belangstelling gaat, Jordanië heeft voor alle soorten reizigers het juiste reisaanbod. Reis naar Jordanië voor: Petra, de Dode Zee, Amman, Wadi Rum, Jerash, Nebo, Kerak en Aqaba, Ajloun, burchten en jachtkastelen, Mount Nebo, Dana Nationaal Park. 

Syrië

Op Cultureel en historisch gebied is Syrië waarschijnlijk het rijkste land in het Midden-Oosten en is een must-see voor iedereen met een belangstelling voor het heden en verleden van deze fascinerende streek. De oude stad van Damascus met haar souks is zeker een bezoek waard! Je vindt er veel islamitische gebouwen zoals de Omajjaden-moskee en het Azem paleis. Zelfs kleine stadjes zoals Deir Ez zijn de moeite waard! De stad Bosra met de mooiste Romeinse amfitheater, het Nationaal Museum en de overdekte markten in Aleppo moet je gezien hebben! Toeristische trekpleister is de indrukwekkende historische oasestad Palmyra. Syrië is ideaal voor een culturele rondreis. Reis naar Syrië voor: kruisvaardersburchten, oude moskeeën, badhuizen en mysterieuze oriëntaalse bazaars.