handigereistips.nl

Alles over reizen!

Zonvakantie Spanje

2 min read
Vakantie

Hoe plan je je ideale zonvakantie?

Voor tips om de beste vakantie te beleven ben je hier op de juiste adres, afgelopen jaar ben ik twee maal naar Spanje geweest en kan je met alle zekerheid zeggen dat de beste tijd is tijdens de herfst rond oktober of tijdens de lente rond april. Tenzij je natuurlijk houdt van extreme temperaturen en een drukte van jewelste.

In oktober zul je allereerst veel minder drukte aantreffen, goedkopere accommodaties en het beste weer vinden. In mijn ervaring is dit een van de beste maanden van het jaar, de temperaturen zijn perfect om in de zon te luieren en af en toe te genieten van een excursie.

reizen

Het geheim voor een ideale vakantie

Stap 1 om een onvergetelijke vakantie te ervaren is om te achterhalen wat je ideale vakantie verwachtingen zijn.

Stap 2 is het door communiceren van deze verwachtingen met iedereen die mee gaat op je reis. Waar heb je behoefte aan? Wil je een all inclusive vakantie, romantische vakantie, culturele vakantie, of heb je liever een expeditie in de natuur? Voorkom je conflict door iedereen te laten weten waar die aan toe is.

Voorbeeld als je een stressvolle periode op je werk hebt gehad dan wil je niks liever dan in alle rust niks doen. Lekker aan het strand met een mojito onder een parasol kijkend naar de ritme van de golven en weg van alle zorgen. Een zonvakantie is de ideale keuze.

Het kan lastig zijn om iedereen aan boord te krijgen van jouw ideale vakantie, maar gelukkig bieden steeds meer resorts een variëteit aan activiteiten om aan iedereen zijn wensen te voldoen. Automatisch nemen we ideeën en verwachtingen van dierbaren over. Zo definiëren we een vakantie bijvoorbeeld met ¨Een vakantie moet – vol met activiteiten zitten, – cultuur en museum bezoekjes hebben, – elke avond in culinaire restaurants eten, – etc. Eerlijk zijn tegenover onszelf in plaatst van anderen blij maken. Stel je voor dat je iedereen blij wil maken en van de ene museum naar de andere culturele activiteit slenterend in Madrid, je irritatie pijl loopt snel op omdat je ver weg zit van je ideale vakantie, de dichtbijgelegen strand ligt op een 300 km afstand.

Vakantie verblijf

De voorbereiding voor een zonvakantie oktober

Een goede planning en de juiste timing zijn andere elementen die cruciaal zijn in het bereiken van onze ideale vakantie bestemming. Natuurlijk zijn er omstandigheden die we niet zelf in de hand hebben, maar al met al kunnen we een verwachting scheppen over hetgeen we zullen ervaren en actie ondernemen met de juiste voorbereidingen. Vraag je mede reis genoten naar hun verwachtingen en wensen en gebruik je creativiteit, streef ernaar om een omgeving te vinden waarin je zonder stress je ideale vakantie kunt ervaren, een zonvakantie oktober bijvoorbeeld, zonder je mede reisgenoten te beperken. Beeld je een oasis van rust in terwijl je partner op een jetski zijn vakantie onvergetelijk maakt.