handigereistips.nl

Alles over reizen!

Waar moet je op letten bij het huren van een camper?

1 min read

Steeds meer mensen kiezen ervoor om met de camper op vakantie te gaan. Een vakantie met de camper biedt meerdere voordelen. Zo heb je onder andere meer vrijheid en ook meer mogelijkheden als het gaat om het vinden van een slaapplek. Toch zijn er ook een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. In dit artikel leg ik uit waar je op moet letten bij het huren van een camper. 

De regels in andere landen

Elk land hanteert weer andere regels als het gaat om campers. In sommige landen mag je bijvoorbeeld in het wild overnachten en in andere landen is dit verboden. Ook gelden er vaak verschillende regels op het gebied van snelheid en wegen waar je wel of niet gebruik van mag maken. Wanneer je een camperreis door Canada wil maken gelden er weer andere regels als een camperreis door Amerika. Lees je van te voren goed in de regels in het land waar je heen wil op vakantie. 

Boek vroeg

Doordat steeds meer mensen ervoor kiezen om een camper te huren, stijgt de vraag naar campers in een rap tempo. Vooral met de camper door Canada is erg momenteel erg gewild door de mooie natuur en prachtige steden. Daardoor is het aan te raden om zo vroeg mogelijk een camper te huren. Dit kan je tevens ook nog eens hoop geld schelen. Over het algemeen geldt dat als je eerder boekt, de prijs lager zal uitvallen.