handigereistips.nl

Alles over reizen!

De lange winteravonden

2 min read

In deze herfst en wintermaanden speelt een groot deel van het gezinsleven zich gezellig binnen af. De dagen zijn kort, de avonden lang en gezellig. Tijdens de zomermaanden trekken we er ook ’s avonds nog massaal op uit. Fietsen, vissen, wandelen, een drankje op een terras dat is in deze tijd van het jaar ’s avonds niet te doen. Wat zijn nu de belangrijkste tijdsbestedingen in de avonduren? Je zou denken dat bijna iedereen binnen zit maar ook in de avonduren zijn er voldoende mensen op straat te vinden. De hardlopers zijn meestal ’s avonds na het werk actief. Verder zijn er veel mensen die een lekker lang stuk met hun hond gaan wandelen, of als je geen hond hebt natuurlijk wandelen zonder hond.

Binnen blijven

Nederlanders houden over het algemeen van gezelligheid. Van oudsher zijn de gezelschapsspelen populair en ook in deze tijd worden deze spellen nog veelvuldig gedaan. Met name in de weekenden is een spelletje mens erger je niet een leuke besteding van de avond. De smartphones worden even aan de kant gelegd en de dagelijkse beslommeringen en verplichtingen even vergeten. Daarnaast blijft lezen voor veel mensen de favoriete bezigheid. Het traditionele boek wordt steeds vaker vervangen door de e-reader maar lezen blijft een populaire vrijetijdsbesteding. Een nog steeds enorm aantal mensen zakt ’s avonds onderuit op de bank voor hun favoriete televisieprogramma. De traditionele zenders mogen zich nog steeds verheugen in een grote kijkersgroep. Daarnaast zijn de steamingdiensten steeds meer in opkomst. Het kunnen kijken van je favoriete film of serie wanneer en waar je maar wilt spreekt veel mensen aan.

Vermaak buitenshuis

Natuurlijk is het heerlijk om lekker op de bank te hangen en een boek te lezen of televisie te kijken. Maar af en toe een avondje er op uit geeft toch ook weer een opkikker en ontspanning. Voordat je avondje uit begint ga je natuurlijk eerst eens je garderobe bekijken welke outfit je aan gaat doen. Als je slim bent heb je in je kast strijkvrije overhemden hangen zodat je daar geen omkijken naar hebt. Ook na het wassen van deze overhemden kunnen ze meteen de kast weer in en dat scheelt flink wat tijd en gedoe. Het uitzoeken van een avondje uit is in deze tijden even wat lastiger dan voorheen. Maar met een beetje creativiteit is er altijd nog wel wat van te maken. En je zult zien dat het uitstapje als afwisseling van het bankhangen je goed zal doen.